20.05.2020
Sdílet

Majitelé ZFP akademie věnovali respirátory Nemocnici Břeclav i nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek

IMG_3006_1.jpg


Majitelé ZFP akademie věnovali respirátory Nemocnici Břeclav i nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek

Manželé Poliakovi, majitelé ZFP akademie, věnovali stovky respirátorů potřebným. Podpořili mimo jiné i nemocnici v Břeclavi a nadační fond Krtek, který se věnuje onkologicky nemocným dětem.

Zakladatelům břeclavské společnosti ZFP akademie zaměřené především na vzdělávání v oblastí financí, Jarmile a Vladimírovi Poliakovým, není současná situace koronaviru lhostejná. Když se jim tedy naskytla příležitost zakoupit respirátory třídy ffp2, neváhali a důležité ochranné pomůcky věnovali potřebným. Respirátory tak věnovali nemocnici v Břeclavi a nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek. 

„Když nám doručili domů tyto respirátory, měli jsme jasno. Již delší dobu podporujeme regionální projekty, mezi které patří například generální partnerství Lednicko-valtického hudebního festivalu či sponzorství Městského sportovního klubu Břeclav. Nedávno jsme podpořili také oslavy sto let Gymnázia Břeclav a zakoupili jsme dobrovolníkům z Diakonie AC nové auto na rozvoz potravin potřebným. Proto naše volba, koho podpořit, byla jasná. Na konci dubna tak náš syn Michal předal pomůcky zástupkyním nadačního fondu dětské onkologie Krtek a já jsem nyní jako zástupkyně ZFP předala druhou polovinu vedení břeclavské nemocnice,“ sdělila Jarmila Poliaková, která se ve čtvrtek 7. května osobně sešla s ředitelem Nemocnice Břeclav Petrem Baťkou a ekonomickou náměstkyní Tamarou Drobíkovou. 

„Máme obrovskou radost, že můžeme pomáhat zejména organizacím v regionu, kde žijeme a pracujeme. Vážíme si péče a poctivé práce všech lékařů, sester, nemocničních zaměstnanců i pečovatelů. Zkrátka všech, kteří mají srdce na správném místě,“ dodala Jarmila Poliaková.