ZFP realitní fond si k desátým narozeninám naděluje novou nemovitost

ZFP realitní fond oslavuje 10 let od svého vzniku s výkonností 64,50 % a 5,15 % p.a. (tj. k 31.5.2023). Nedávno přivítal do svého portfolia novou administrativní budovu Landererova 12 v Bratislavě. Tato moderní nemovitost nabízí širokou škálu obchodních a relaxačních možností a vyniká svou strategickou polohou na hlavní obchodní křižovatce. S důrazem na udržitelnost získala budova certifikát LEED Gold. Tato unikátní akvizice posiluje pozici ZFP realitního fondu na trhu a přináší nové investiční příležitosti v moderním prostředí.

Budova Landererova 12

Slavíme 10 let výročí

Před deseti lety, konkrétně dne 17. června 2013, spatřil světlo světa ZFP realitní fond, který od té doby zanechal na trhu výraznou stopu. V době jeho vzniku se jako v pořadí čtvrtý zařadil mezi ostatní retailové realitní fondy, ale jako jeden z prvních se nebál inspirovat a proměnit stávající trh. Díky tomu můžeme s hrdostí oslavovat naši hlubokou historii a úspěch, kterého jsme za těch 10 let dosáhli, a to výkonnost 64,50 % celkově od jeho založení a 5,15 % ročně (tj. k 31.5.2023). Rádi bychom proto vyjádřili upřímnou vděčnost jak našim investorům, tak i skvělému realizačnímu týmu za jejich vynikající práci. S nadšením vyhlížíme budoucnost, která přináší další nové perspektivy a možnosti, které ZFP realitnímu fondu dovolí pokračovat ve své cestě inovování a přinášení nových hodnot.

Nadělili jsme si budovu 21. století

ZFP realitní fond, který je obhospodařován společností ZFP Investments, investiční společnost, a.s., rozšířil v květnu 2023 své portfolio nemovitostí o novou administrativní budovu Landererovu 12 v Bratislavě. Tato moderní nemovitost se nachází ve čtvrti Eurovea City na břehu řeky Dunaje a představuje technologicky vyspělý objekt nejnovější generace.
 

Jde o významný přírůstek do portfolia ZFP realitního fondu. Díky jejímu umístění nabízí široké spektrum obchodních a relaxačních možnostím jelikož je situována na hlavní obchodní křižovatce Košická-Landererova-Prístavná, což jí zajišťuje vynikající dostupnost jak městskými tahy, tak hlavními dálnicemi v Bratislavě. Velkoplošná reklamní LED obrazovka umístěná na budově přispívá k její výjimečné viditelnosti.

Landererova 12 disponuje celkem 16 nadzemními podlažími a nabízí pronajímatelnou plochu o rozloze 23 330 metrů čtverečních. Kromě toho zde se nachází více než 4 500 metrů čtverečních podzemních garáží s 376 parkovacími místy. Budova je také domovem Evropského orgánu pro pracovní záležitosti (ELA), což je první agentura Evropské unie sídlící na území Slovenska.

Jedním z významných prvků budovy je její zaměření na udržitelnost a environmentální ohleduplnost. Získala také zelený certifikát LEED Gold, což znamená, že využívá o 32 procent méně energie a spotřebuje o polovinu méně pitné vody ve srovnání s klasickými konvenčními budovami. Navíc budova poskytuje elektro nabíječky pro elektromobily a také sprchy a šatny pro cyklisty.

Unikátní akvizice

ZFP Investments spolupracovala s několika partnery, aby uskutečnila tuto akvizici. Společnost KPMG Slovensko Advisory poskytovala služby finančního a daňového poradenství, firma Grinity s.r.o. zajišťovala technické a environmentální poradenství, Wilsons s.r.o. poskytla právní poradenství a společnost MiddleCap Advisory s.r.o. zastávala roli transakčního poradce. Advokátska kancelária RELEVANS s.r.o. poskytla právní poradenství prodávajícímu během celé transakce.

Zákazníci, partneři a investorům ZFP realitního fondu tak mají díky akvizici budovy Landererova 12 další atraktivní a moderní možnost investice do kancelářských prostorů v Bratislavě. S tímto rozšířením portfolia potvrzuje ZFP realitní fond svou pozici v oblasti realitního trhu a ukazuje svůj zájem o moderní a udržitelné nemovitosti s vysokou občanskou vybaveností.

Co o budově říkají představitelé společnosti?

JUDr. Róbert Pružinský, předseda představenstva ZFP Investments, uvádí: „Budova Landererova 12 je skvělým přírůstkem do našeho portfolia kancelářských budov. Její poloha v blízkosti nákupního centra Eurovea a Dunajského nábřeží poskytuje široké spektrum možností pro odpočinek a zábavu. Budova skvěle doplňuje naše aktuální projekty a její moderní a flexibilní prostor je atraktivní pro společnosti hledající centrální polohu ve čtvrti Eurovea City.“

1 / 3
2 / 3
3 / 3
 
Bc. Radek Kučera, MSc.
Marketingový ředitel a senior manažer pro dceřiné společnosti, Brno